Camilla-Jahn-Paulsen

Første gang jeg stødte på Rikke var i efteråret 2015, hvor jeg stod midt i en sorg over et forlist forhold.

Fire år forinden var jeg blevet skilt fra min datters far, og det nye brud vækkede en masse følelser hos mig. Det var især følelsen af ikke at være elsket – ikke at være værd at elske – der blev vækket. En følelse jeg altid har haft i mig.

 Ikke god nok som mor. Ikke god nok som kæreste.  Ikke god nok som veninde.Camilla Jahn Paulsen

Jeg havde siden min skilsmisse læst adskillige selvudviklingsbøger, gået til psykolog i en periode, skiftet job og på andre måder forsøgt at blive gladere. Der var bestemt gode perioder ind imellem, men lige under overfladen lå tristheden, smerten og følelsen af ikke at være god nok.

Den har altid været der, følelsen af ikke at være god nok, hvilket har gjort, at jeg altid har tilpasset mig de situationer jeg stod i. Jeg gav og gav for at føle mig god nok, og det drænede mig. Jeg har altid været ret god til at mærke hvad jeg gerne ville, men jeg har aldrig været god til at sige det højt. Jeg troede simpelthen ikke på, at det jeg mærkede var det rigtige, og sagde hverken fra eller til. Tankerne tog over og overbeviste mig om at jeg skulle gå en anden vej end den jeg mærkede. Jeg gjorde det for ikke at blive såret, for ikke at såre andre eller fordi jeg troede at det var MÅDEN at blive elsket på. Tankerne var aldrig kærlige. En lille kommentar eller et blik, selv fra en fremmed kunne få tankerne til at nedgøre mig:

”Hvis bare du er tyndere/sødere/hurtigere til dit arbejde/sjovere SÅ vil de kunne lide dig”.

Jeg ventede altid at dem tæt på mig, skulle finde ud af at jeg ikke var værd at bruge tid på, og når en aftale blev aflyst blev jeg ”bekræftet” i det. Jeg var sjældent ægte til stede i en samtale, fordi jeg i mit hoved altid var et skridt foran, altid var på vagt.

Det rum Rikke skaber på Grundforløb i Selvværd og møder sine deltagere i er fyldt med kærlighed og nærvær. Lige fra hjertet. Hun vandt lynhurtigt min tillid, så jeg har turde åbne op, og jeg er fra starten blevet mødt præcis som jeg er. Både i online gruppen og i klinikken har jeg kunne mærke varmen. Det har været meget givende for mig at være i en gruppe med andre kvinder, der alle har haft deres at slås med. Jeg har ofte kunne identificere mig med deres processer og de med mine. Jeg har aldrig haft følelsen af at være alene derinde. Det er et meget trygt og hjertevarmt forum. Hvad har forløbet hos Rikke givet mig? LIVSGLÆDE Kort og godt.

Jeg sover bedre om natten. Jeg er mere tilstede i hverdagen. Jeg er blevet en mere nærværende mor og veninde. Jeg har fået flere venner. Jeg tør sige mig selv højt og stå ved det jeg mærker. Jeg har lært at stoppe den uendelig tankestrøm der tidligere styrede mit liv. Jeg har lært at hjælpe andre uden at tilsidesætte mig selv. Jeg har lært at behandle mig selv med kærlighed og respekt. Jeg har lært, at hvad andre gør, siger og tænker handler om dem og ikke om mig, og DET har givet en fantastisk ro.

Tak Rikke! Tak for dig og det fantastiske netværk af kvinder jeg har fået hos dig. Du får mine allervarmeste anbefalinger – lige fra hjertet.