Det her redder familier

“Øhmm skaaat…. Jeg har set det her kursus og det er bare mega godt! Har vi li’ en portion penge stående som vi kan bruge på det?”

Det sker ikke sjældent, at jeg får en mail ind ad døren hvor der står:

“Jeg gad virkelig godt, at deltage på Grundforløb i Selvværd,  men min mand har ikke lige set lyset. Hvad gør jeg?”

Og nu er det jo ikke fordi,  at jeg vil opfordre til skamløs overtalelse, men jeg har en lille smule du kan få hvis du kender denne her situation.

For de der er aller mest begejstrede efter et år med Grundforløb i Selvværd, (ud over børnene der nyder en mere struttende mor) de der roser Grundforløb i Selvværd i aller højeste toner, det er mænnerne.

I dag spurgte jeg  Grundforløb i Selvværd hold 7, om de ikke lige kunne spørge derhjemme, om deres mænd ville anbefale andre mænd, at hoppe med ombord og prioritere en omgang Selvværd.

Her er et uddrag.

Maria skriver:

Min mand synes det er fedt jeg deltager.

Han spurgte lige den anden dag om ikke det snart startede igen, fordi han kan mærke jeg bliver glad af det og får mere energi og får perspektiv på hvordan jeg/vi agerer i hverdagen.

Lisbeth skriver:

Min kæreste synes det er intet mindre end fantastisk. Hold kæft han elsker når jeg er i mit eget badekar og tager hans ord for pålydende.

Han elsker at han får frihed (for let’s face it, jeg har totalt forsøgt at micro-manage ham) til at gøre hvad han har lyst til, og som også giver ham lyst og overskud til os/hele familien i hverdagen. Vi taler mere sammen, har mere sex, kysser og krammer mere og er i det hele taget bare ligeværdige partnere.

Det eneste han synes er “åndssvagt” er, når jeg foreslår ham at trøste sit indre barn – der er han så ikke lige endnu.

Charlotte skriver:

Min kæreste har også haft stor gavn af at jeg har været med.

Jeg er blevet meget bedre til at sige mig selv højt og tale om følelser med ham, og vi er blevet meget bedre til at løse vores konflikter.

Jeg kan også mærke, at jeg har fået en anden tilgang til ham, når han er ked af det eller har problemer med noget – føler at jeg meget bedre kan hjælpe ham videre ved at stille “de rigtige spørgsmål”, og jeg har givet ham et par aha-oplevelser på det seneste. Det fedt

Jannie skriver:

Min mand er meget meget glad for at jeg har deltaget.

Han har fulgt interesseret med på sidelinjen, og forstår bedre hvorfor jeg reagerer som jeg gør, og samtidig reagerer jeg slet ikke så ofte som tidligere, når jeg gør.

Jeg er blevet bedre til at gøre ting for mig selv, og han kan mærke hvordan det gavner hele familien når jeg gør det, istedet for at være martyr overfor ham.

Jeg siger mig selv, mine tanker og følelser højt, og det har virkelig hjulpet på kommunikationen hos os. Jeg er blevet gladere. Derudover er vores samliv og sexliv forbedret.

Camilla skriver:

Min kæreste har beskrevet mig som en meget stærk og nærværende kvinde, der tør stå ved og give udtryk for mine ønsker og holdninger. Ved ikke om det tæller, når han nu ikke kendte mig før.

Camilla mødte sin kæreste mens hun deltog på Grundforløb i Selvværd

Det blev nemmere at mærke hvem/hvad der var rigtigt for mig OG  det bliver nemmere at give udtryk for det. Og det er ikke så dårlige kvaliteter, når man skal ud og finde sig en kæreste.

Heidi skriver:

Min mand ønsker bare jeg får det bedre, men er ofte meget skeptisk over når ting koster mange penge, fordi jeg efterhånden har prøvet en del som ikke har virket. Efterfølgende har han sagt at han er glad for at jeg gik på forløbet og at Rikke har en evne til at nå ind til mig og hjælpe som ingen anden har formået før og at det er alle pengene værd.

Janni skriver:

Min mand siger at den største forandring ved mig er at jeg er blevet meget bedre til at sætte ord på.

Så hvor han før troede at det var hans skyld at jeg flippede ud eller var ked af det, så er jeg blevet meget bedre til at forklare hvad der rør sig i mig.

Jeg har heller ikke så mange hidsighedsanfald eller flip mere, jeg er blevet meget bedre til at fange det i opløbet.

Vi har fået en helt anden hverdag, hvor familielivet fungerer meget bedre og mht ungerne så er de også kommet mere i balance end tidligere.

 

Grundforløb i selvværd er for dig der:

Sammenligner dig med andre.
-Uanset om du altid vinder sammenligningen eller altid taber, så viser selve sammenligningen at dit selvværd trænger til arbejde, fordi det viser, at du dybest nede tror, at der findes et hierarki, hvor vi kan måle mennesker på en række parametre, for at fastslå deres værdi. Når du har gennemgået grundforløb i Selvværd ved du, og mærker du, at det er pisse ligegyldigt, hvordan naboens liv ser ud, det eneste vigtige er, hvordan dit eget føles.
Har svært ved at mærke dig selv, dine behov og dine følelser.
-Når du slet ikke mærke noget, eller du er dybt forvirret over alt det du mærker, så er det et stensikkert tegn på, at dit selvværd har brug for et brush up, fordi når du ikke mærker, eller har svært ved at finde rundt i det du mærker, så er det fordi du på et tidspunkt har følt at det var bedst at du fjernede dig fra at være dig. Og nu er du blevet dygtig til at være noget andet end det du egentlig er. Når du laver et grundigt brush up på dit selvværd, så mærker du klart og tydeligt, at din eneste opgave, det eneste der giver mening, er at være hundrede procent dig – og stolt af det
Ikke står ved dig selv og dine grænser
-Når du siger ja når du mener nej og nej når du mener ja, er det et stensikkert tegn på et selvværd der har brug for træning fordi, det betyder, at du tror du skal omforme dig, for at passe ind, være god nok, ikke være til besvær.
Bruger tid på at gruble over hvad andre tænker om dig eller forventer af dig
-Når du bruger en (stor) del af din tid på, at være optaget af hvad andre mennesker tænker (eller siger) om dig, så er det (blandt andet) fordi, du tror at du er en lille smule forkert. Når du har gennemført Grundforløb i Selvværd så er du klar over, at du er så rigtig så man tror det er løgn.
Presser dig selv
-Når du presser dig selv, har du et underliggende tema om, at du ikke er nok som du er. Når du lærer at mærke at du har værdi som den du ER, og ikke for det du gør og kan, behøver du ikke længere at presse dig for at opnå det du vil med dit liv.
Kritiserer dig selv
-Når du hele tiden taler grimt til dig og slår dig selv oven i hovedet med en tung stegepande, har du en indre følelse af utilstrækkelighed, uanset hvordan dit liv ser ud. Når du træner dit selvværd, så opnår du en indre følelse af succes, uanset hvordan dit liv ser ud