En usikker verden

Jeg brænder. Inden i. For kvinder der ikke er i kontakt med deres kerne. Der ikke har fødderne solidt plantet på jorden. Der ikke ved hvad de står for, og som føler, at de let bliver overmandet af livet og andres forventninger. Som oplever livet som usikkert. En usikker verden. Lidt farlig. For det er det vi gør. Når vi bruger alle vores kræfter på at rende rundt i hamsterhjulet.

Jagte drømmen om at være nok. Gardere os mod noget. Men i forsøget overser vi, at vi slider os selv og vores familie ned.

Jeg tror det gælder for mange kvinder. Men jeg tror ofte, at det først bliver rigtig tydeligt, når vi får børn. Karikeret nærmest. For pludselig bliver livet usikkert på så utrolig mange planer.

Jeg har selv været der

Jeg har selv været dér, hvor jeg svigtede mig selv og min familie. For at imødekomme andre menneskers behag. Jeg har selv været der, hvor alle andres forventninger og krav, var vigtigere end mine egne. Så jeg var sikker på, at de kunne lide mig. Hvor jeg ræsede af sted til vuggestuen for at hente tidligt nok til, at pædagogerne ikke blev enige med sig selv og hinanden om, at jeg var en mor der ikke ville mine børn det bedste. Hvor jeg stod i køkkenet aften efter aften og lavede god, sund og nærende aftensmad til min familie, på trods af, at jeg var så træt at jeg nærmest ikke kunne stå oprejst. Jeg har været der, hvor jeg ikke kunne se, at det at følge de samme retningslinjer, normer og antagelser som alle andre, om hvordan et familieliv hænger bedst sammen, det drev hele min familie til vanvid. Det tjente ingen.

Men jeg var heldig. Heldigere end de fleste.

Mit første barn, er nemlig født med autisme. Og hun led så voldsomt, at jeg ikke oplevede at jeg havde andre valg end at hjælpe hende af med nogle af de svære lidelser. Hjælpe hende der hen, hvor hun havde mulighed for at deltage i livet. I den proces blev jeg tvunget til, at finde min kerne. At blive så funderet i mig selv, at (næsten) ingenting kunne vælte mig. Jeg blev tvunget til at forstå og mærke MIT værd. Så jeg kunne hjælpe hende til at mærke sit. Derfor er jeg heldig.

For ingenting føles mere sikkert, end et solidt selvværd 

Skal du med på Grundforløb i selvværd?

 

 

MODTAG INSPIRATION TIL MERE OVERSKUD OG ENERGI I DIT LIV

TILMELD DIG BREVE FRA RIKKE