Er du ensom?

Engang var jeg ensom- pisse ensom. Jeg havde det som om, at jeg var fuldstændig alene i verden. Også selv om jeg stod midt i alting. Ingen forstod mig. Ingen støttede mig. Ingen accepterede mig fuldstændig. Jeg følte at jeg stod med alting selv. Og det var ikke et fedt sted at være. Og sådan oplever jeg, at mange kvinder har det, mødre måske især.

At de står med det hele alene. At alt ansvaret er deres. Og hvis de slipper tøjlerne, så falder det hele sammen. Ingen støtter. Ingen trøster når JEG ikke kan mere. Og det er hårdt. Mega hårdt. For det er jo ikke meningen, at vi skal være alene. Føle os alene.

Men det jeg opdagede. Det der var på spil. Det var, at jeg ikke gav nogen som helst muligheden for at bryde den ensomhed. Fordi jeg var ensom fordi jeg ikke mødte mig. Jeg kunne ikke bare være mig selv. Jeg havde så pisse travlt med at nå det hele. At jeg glemte at være mig. Hele mig. Jeg glemte at ligge mig ned når jeg var syg. Jeg glemte at sige nej, når jeg ikke havde mere at give af. Jeg glemte at sortere i hvad der var vigtigt for mig og hvad der ikke var. Jeg glemte at passe på mig. Jeg glemte at fylde min kande op.

Og derfor var jeg i virkeligheden ikke mig. Jeg forsøgte hele tiden at være lidt mere end jeg egentlig er:

  • En lidt bedre mor.
  • En lidt mere forstående kæreste.
  • En lidt mere hårdtarbejdende medarbejder.
  • Lidt sødere.
  • Lidt klogere.
  • Lidt sjovere end jeg i virkeligheden er.

Og fordi jeg rendte rundt, og prøvede at være lidt mere af det gode, så var det jo der mine omgivelser mødte mig. Eller de mødte jo den lidt bedre Rikke Klindt. Og når de mødte hende, så mødte de jo ikke mig.

Og så var jeg ensom

Og det magiske var, at da jeg begyndte at øve mig i at være mere mig. Mærke hvad jeg havde brug for. Og lyst til. Overskud til. Hvor mine grænser gik. Jo mere jeg øvede mig i det. Jo mindre ensom blev jeg. For lige pludselig var jeg jo mig. Og så begyndte alle dem omkring mig at tale til MIG. og ikke den forbedrede udgave af Rikke Klindt.

Og det er en befrielse. For nu er jeg faktisk ikke ensom mere. Fordi jeg er med mig. Og så har alle andre også mulighed for, at være med mig

Er du ensom?

 

 

Grundforløb i selvværd er for dig der:

Sammenligner dig med andre.
Har svært ved at mærke dig selv, dine behov og dine følelser.
Ikke står ved dig selv og dine grænser
Bruger tid på at gruble over hvad andre tænker om dig eller forventer af dig
Presser dig selv
Kritiserer dig selv
MODTAG INSPIRATION TIL MERE OVERSKUD OG ENERGI I DIT LIV

TILMELD DIG BREVE FRA RIKKE