Er du ensom?

Engang var jeg ensom- pisse ensom. Jeg havde det som om, at jeg var fuldstændig alene i verden. Også selv om jeg stod midt i alting. Ingen forstod mig. Ingen støttede mig. Ingen accepterede mig fuldstændig. Jeg følte at jeg stod med alting selv. Og det var ikke et fedt sted at være. Og sådan oplever jeg, at mange kvinder har det, mødre måske især.

At de står med det hele alene. At alt ansvaret er deres. Og hvis de slipper tøjlerne, så falder det hele sammen. Ingen støtter. Ingen trøster når JEG ikke kan mere. Og det er hårdt. Mega hårdt. For det er jo ikke meningen, at vi skal være alene. Føle os alene.

Men det jeg opdagede. Det der var på spil. Det var, at jeg ikke gav nogen som helst muligheden for at bryde den ensomhed. Fordi jeg var ensom fordi jeg ikke mødte mig. Jeg kunne ikke bare være mig selv. Jeg havde så pisse travlt med at nå det hele. At jeg glemte at være mig. Hele mig. Jeg glemte at ligge mig ned når jeg var syg. Jeg glemte at sige nej, når jeg ikke havde mere at give af. Jeg glemte at sortere i hvad der var vigtigt for mig og hvad der ikke var. Jeg glemte at passe på mig. Jeg glemte at fylde min kande op.

Og derfor var jeg i virkeligheden ikke mig. Jeg forsøgte hele tiden at være lidt mere end jeg egentlig er:

  • En lidt bedre mor.
  • En lidt mere forstående kæreste.
  • En lidt mere hårdtarbejdende medarbejder.
  • Lidt sødere.
  • Lidt klogere.
  • Lidt sjovere end jeg i virkeligheden er.

Og fordi jeg rendte rundt, og prøvede at være lidt mere af det gode, så var det jo der mine omgivelser mødte mig. Eller de mødte jo den lidt bedre Rikke Klindt. Og når de mødte hende, så mødte de jo ikke mig.

Og så var jeg ensom

Og det magiske var, at da jeg begyndte at øve mig i at være mere mig. Mærke hvad jeg havde brug for. Og lyst til. Overskud til. Hvor mine grænser gik. Jo mere jeg øvede mig i det. Jo mindre ensom blev jeg. For lige pludselig var jeg jo mig. Og så begyndte alle dem omkring mig at tale til MIG. og ikke den forbedrede udgave af Rikke Klindt.

Og det er en befrielse. For nu er jeg faktisk ikke ensom mere. Fordi jeg er med mig. Og så har alle andre også mulighed for, at være med mig

Er du ensom?

 

 

Grundforløb i selvværd er for dig der:

Sammenligner dig med andre.
-Uanset om du altid vinder sammenligningen eller altid taber, så viser selve sammenligningen at dit selvværd trænger til arbejde, fordi det viser, at du dybest nede tror, at der findes et hierarki, hvor vi kan måle mennesker på en række parametre, for at fastslå deres værdi. Når du har gennemgået grundforløb i Selvværd ved du, og mærker du, at det er pisse ligegyldigt, hvordan naboens liv ser ud, det eneste vigtige er, hvordan dit eget føles.
Har svært ved at mærke dig selv, dine behov og dine følelser.
-Når du slet ikke mærke noget, eller du er dybt forvirret over alt det du mærker, så er det et stensikkert tegn på, at dit selvværd har brug for et brush up, fordi når du ikke mærker, eller har svært ved at finde rundt i det du mærker, så er det fordi du på et tidspunkt har følt at det var bedst at du fjernede dig fra at være dig. Og nu er du blevet dygtig til at være noget andet end det du egentlig er. Når du laver et grundigt brush up på dit selvværd, så mærker du klart og tydeligt, at din eneste opgave, det eneste der giver mening, er at være hundrede procent dig – og stolt af det
Ikke står ved dig selv og dine grænser
-Når du siger ja når du mener nej og nej når du mener ja, er det et stensikkert tegn på et selvværd der har brug for træning fordi, det betyder, at du tror du skal omforme dig, for at passe ind, være god nok, ikke være til besvær.
Bruger tid på at gruble over hvad andre tænker om dig eller forventer af dig
-Når du bruger en (stor) del af din tid på, at være optaget af hvad andre mennesker tænker (eller siger) om dig, så er det (blandt andet) fordi, du tror at du er en lille smule forkert. Når du har gennemført Grundforløb i Selvværd så er du klar over, at du er så rigtig så man tror det er løgn.
Presser dig selv
-Når du presser dig selv, har du et underliggende tema om, at du ikke er nok som du er. Når du lærer at mærke at du har værdi som den du ER, og ikke for det du gør og kan, behøver du ikke længere at presse dig for at opnå det du vil med dit liv.
Kritiserer dig selv
-Når du hele tiden taler grimt til dig og slår dig selv oven i hovedet med en tung stegepande, har du en indre følelse af utilstrækkelighed, uanset hvordan dit liv ser ud. Når du træner dit selvværd, så opnår du en indre følelse af succes, uanset hvordan dit liv ser ud
MODTAG INSPIRATION TIL MERE OVERSKUD OG ENERGI I DIT LIV

TILMELD DIG BREVE FRA RIKKE