Er du stresset?

Kender du det her?

Prøv at forestil dig at din krop er en bil. Hver morgen er du lidt småstresset. Du ser udmærket at benzinmåleren nærmest er helt i bund, men du har simpelthen for travlt. Desuden er det for besværligt, for ikke at tale om alt alt for dyrt, at køre ind og fylde en masse god benzin i tanken. 

Så det må vente. Du drøner afsted uden at tænke over at regningen skal betales senere. Nu har du fri fra arbejde. Tanken er helt tom og der er langt hjem, så du hiver din møg besværlige spand ind på en tankstation, og velvidende at din bil er en benzinbil, så kører du resolut hen til diesel standeren og begynder at fylde bilen op.

Umiddelbart går det godt, afsted og så- Crash down- bilen hopper og så går den i stå. Du springer ud af bilen, smækker vredt med døren, bander og svovler og sparker til dækkene og for lige at toppe det hele af, så tager du en kæmpe stegepande frem og begynder at donke bilen på taget!Er du stresset? Er du stresset? Er du stresset?

-“Hold nu kæft en lortebil”. 

Lyder det latterligt? Måske endda åndssvagt- si senoritã!

Men alligevel, er det dig? Altså, hvis du bytter bilen ud med dig selv?

Springer du morgenmaden over hver eller hveranden morgen:

  • Fordi du har travlt?
  • Fordi du mangler penge?
  • Fordi du mangler overskud?
  • Fordi du mangler tid?

Så sætter du dig selv nederst på listen. Hvis du overhovedet er på listen?

Du udskyder dig til den dag der er tid. Den dag hvor der ikke er flere bunker. Den dag hvor alle listerne har fået tjek-tegn. Den dag hvor du er på toppen, hvor der er overskud på kontoen og på psyken. Så du drøner afsted, mens du sørger for alle andre. Knokle rundt på job og overskrider noget der ligner alle de grænser du har- for sådan er det at være lærer, pædagog, sygeplejerske, bankassistent, fysioterapeut, socialrådgiver….

Nu skal du hjem, nu har du fri fra arbejde. Du er træt, helt brugt og du ved at du skal handle, du skal hente børn, og du skal underholde, rydde op, smøre madpakker og ordne vasketøj.

Hvad gør du?

  • Beder du om hjælp?
  • Skruer du ned for forventningerne?
  • Tager du en pause til dig selv?

Eller er det mere sandsynligt , at du skynder dig endnu mere. Stresser, bider tænderne sammen, trækker skuldrene op om ørerne og strammer ballerne og kører ind forbi en tank og propper en pose Haribo mix, en Snickers, en romkugle og en halv liter Cola ned i in tomme mave?

Du skynder dig, for du har verdens bedste intentioner. Du gør alt hvad du kan, for du vil så gerne være verdens bedste mor og kæreste/kone. Men er det det der sker?

Ind imellem, ja.

Er du stresset?

Ofte sker det her: er du stresset?

Alt roder og ungerne brokkede sig over maden. Den mand fatter simpelthen ikke at han skal lade være med at være så skide irriterende og så begynder ungerne at laerme!

Så mærker du det- helt nede fra tæerne. Det kommer ligesom i skyllende bølger, op langs rygraden og ud i et:

“-NU HOLDER I KRAFT  EDDERMAME KÆFT ELLER I ALDRIG KOMMER TIL AT SE JERES IPAD ELLER JERES VENNER IGEN!! NU ER DET KRAFT EDDERMAEME NOK ELLER I RYGER LIGE I SENG UDEN GODNAT HISTORIE. FATTER I DET ELLER SKAL JEG BØJE DET I NEON!?!?!”

Og ligeså snart det er sagt, farer du ud i køkkenet, finder den største stegepande du kan og pander dig selv så hårdt du kan oven i hovedet!

-“Hold kæft en lorte mor!”

-Eller hvad?

“Nej! Du er ikke en lorte mor”

Du har bare puttet den forkerte benzin på bilen og sådan er det hele tiden. Hvis du ikke passer på dig selv, så bliver livet hårdt. Fordi du bliver træt, irriteret, såret eller du føler dig svigtet eller alt muligt andet, som du bare synes er rigtig dumt. Du tror måske at det ligger uden for din kontrol, men sådan er det ikke.

Der er en metode til at lære at forstå og være med det der sker i dig. metoden til at slippe for at livet overmander dig er, at du behandler dig selv så godt, at det ikke betyder så sindssygt meget hvordan verden behandler dig.

  Fyld op i dit badekar. Fyld benzin på bilen.

Hvad kan du gøre lige nu, for at der kommer bare en lille smule benzin på bilen?

Du kan starte med at trykke her

 

 

Onlinekurser er for dig der vil have direkte adgang med det samme, selv vil bestemme tempoet og har lyst til at fordybe dig i din egen proces.

Hvis du er i tvivl om hvilket onlinekursus der passer bedst til dig og der hvor du er i dit liv, så send mig endelig en mail ved at trykke her

Hvad skal der til før du kan have en hverdag med overskud og energi?

På online-kurset, Selvværd no 1 har du fokus på at fylde dig op med energi og overskud. I 4 trin lærer du hvad der skal til for at du kan leve et balanceret liv hvor du mærker hvornår du skal skrue op og hvornår du skal skrue ned.

Det handler om at du lærer at blive din egen bedste ven ved at lære at mærke og opfylde dine behov. Det er nemlig den stensikre vej til øget selvværd.

LÆS MERE

Perfekt til dig der har brug for mere energi og overskud i hverdagen.

På 12 uger lærer du, at fylde dit badekar, så det kan flyde over af alt det du gerne vil have mere af.
Du lærer at forstå dig selv og dine følelser, så du slipper for at eksplodere når du aller mindst ønsker det.

Du lærer at frasortere alt det der dræner dig, og tilvælge alt det, der fylder dig op.

LÆS MERE
MODTAG INSPIRATION TIL MERE OVERSKUD OG ENERGI I DIT LIV

TILMELD DIG BREVE FRA RIKKE