Der var en gang hvor mit familieliv var en kamp. En stor knude, som jeg ikke kunne løse op. Jeg kæmpede alt hvad jeg havde lært, og alligevel føltes det aldrig som om, at jeg havde den mindste chance for at vinde.

Knuden blev strammere og strammere. Jeg kæmpede for at få mine børn til at holde op med at skændes. Kæmpede for at få dem til at sove længere og bedre.  Jeg kæmpede for at få tynde lår. Og flad mave. For at have penge nok. Jeg kæmpede for at få min mand til at rette ind. For at han skulle elske mig rigtigere. For at finde mig til rette i mit arbejde. For at få tid. Og luft. Og lidt glæde.

Jeg knoklede og gav alt hvad jeg havde i mig, men knuden kunne jeg ikke få op. Uanset hvad jeg gjorde, var det aldrig nok. Jeg sled mig selv hårdere og hårdere. Jeg gav alt hvad jeg havde i mig. Til sidst kunne jeg næsten ikke trække vejret. Jeg led. Alle led. Jeg råbte ad mine børn, og snerrede af min mand. Mit hjem sandede til, og det hele var uoverskueligt.

Jeg var træt, trist og irriteret, og jeg var helt uden håb, for jeg anede simpelthen ikke, at der fandtes andre måder at løse knuder på. Jeg vidste det ikke. Men da der ikke var flere udveje. Da det blev slemt nok. Da alle mine kræfter var brugt op. Da jeg stod ved den berømte skillevej. Så fik jeg redskaberne til at leve et liv hvor kamp ikke er grundlaget for alt.

 Det lyder vupti. Det var det ikke.

Men jeg lærte at dreje alle knapperne en smule. Se det hele fra en anden vinkel. Og jeg lærte at leve et helt andet slags liv. Et liv hvor kamp ikke længere er det bærende element. Et liv hvor jeg i højere grad kan træde et skridt tilbage når jeg møder en knude på min vej. Trække vejret. Opdage hvad knuden er lavet af. Hvor den starter og hvor den slutter. Og finde en løsning der passer mig. Et liv hvor jeg er min egen bedste ven. Først. Og hvor jeg forstår, at kun der ud fra, kan jeg være det jeg drømmer om, for andre.

MODTAG INSPIRATION TIL MERE OVERSKUD OG ENERGI I DIT LIV
TILMELD DIG BREVE FRA RIKKE

Det er helt let og koster kun din mailadresse. Og du kan altid melde dig fra igen med et enkelt klik, hvis du synes jeg er pisse irriterende 🙂

Du melder dig til herunder