Jeg har værdi

Ved du hvad?

Jeg har altid troet, at jeg havde et stærkt selvværd. Kendte min værdi. Jeg har altid troet, at jeg vidste at jeg var noget værd. Men at jeg lige som bare måtte kæmpe for, at få de andre til at indse det. Mit værd. Det holdt jeg fast på i mange år. Rigtig mange. Lidt for mange. At jeg ikke havde lavt selvværd. Det var bare de andre der misforstod mig. Når de ikke kunne se… Min værdi. Så derfor knoklede jeg rundt. Og forsøgte at få dem til at se. Min værdi.

 • Jeg købte fint tøj.
 • Jeg stressede mig slank.
 • Jeg pyntede mit hjem op.
 • Jeg brugte gerne en uge eller to på at kommandere med hele min familie inden der kom gæster.
 • Jeg gjorde mig umage for at være lidt pænere.
 • Lidt sødere.
 • Lidt sjovere.
 • Lidt klogere.

 

Og ved du hvad? Det fungerede ikke.

Hvorfor?

Fordi der var ikke plads til mig. Jeg skulle konstant være på toppen. Glad og smilende. Imødekommende. Sej og overskudsagtig. Der var ikke plads til at være splattet. Og doven. Og bare sådan nederen generelt set. Og helt ærligt:

  Der er altså ikke nogen af os, der aldrig er det. Nederen. Det ved du godt ikke?

Og ved du hvad jeg også opdagede? At jo mere jeg ikke ville være det. Jo mere jeg spænede i den modsatte retning. Jo mere blev jeg det. Jo mere jeg knoklede for at vise, at jeg i hvert tilfælde ikke var doven, jo mere endte jeg i vild og uhæmmet apati på sofaen (når ingen så det) Jo mere jeg talte med blød og blid stemme til mine børn, jo mere endte jeg med at råbe højt inden dagen var omme.

Den dag jeg endelig indså, at det lige præcis er der jeg gemmer det lave selvværd, bag præstationen og de fine færdigheder, bag ved forsøget på at fremstå som noget som helst. Da jeg turde indrømme, at jeg konstant havde et fokus på hvad jeg troede at andre mennesker mente om mig. Der kunne jeg se det.

Det var lige præcis det der viste mig, at jeg havde brug for at arbejde med min egenværdi. Mit selvværd.

Og ved du mere hvad? Det var en kæmpe befrielse at indse.

For da jeg først forstod, at det var der den lå begravet. At det var det der lavede larm i mit liv. Da jeg tog ansvar for mine egne følelser. Så fik jeg pludselig magten igen, over mig selv og over mit liv. For der findes måder og metoder. Og der findes hjælp og vejledning. Og inspiration.

Og nu kunne jeg godt lige lave en fin lille oversigt-

“De fem bedste måder at styrke dit selvværd”.

Sådan lidt Femina-agtigt Det kunne jeg godt. Men helt ærligt. Sådan fungerer det jo bare ikke. Det ved både du og jeg. Hvis det var så nemt, så var der jo ikke nogen af os, der rendte rundt med et lavt et af slagsen vel?

Det kræver et kæmpe arbejde. Du skal have rygsækken af først. Og hælde al indholdet ud. Og hver evig eneste lille del af alt det du har slæbt rundt på skal undersøges. Vejes. Vurderes. Hver eneste lille del skal igennem testen:

 • Tjener det her mig? Eller gør det ikke?
 • Giver det mig god energi? Eller holder det mig fanget?
 • Er det i virkeligheden overhovedet mit? Eller er det bare noget jeg holder for en anden?
 • Og er noget af det ikke bare gammelt rod der skal ud?

Og ved du hvad?

Det er hårdt arbejde. Det kræver mod. Og styrke. Og vilje.

Og jeg kan godt forstå, at vi er nogle stykker, der liiige havde brug for at udskyde det arbejde lidt.

Se mere om Grundforløb i selvværd her

 

 

Grundforløb i selvværd er for dig der:

Sammenligner dig med andre.
-Uanset om du altid vinder sammenligningen eller altid taber, så viser selve sammenligningen at dit selvværd trænger til arbejde, fordi det viser, at du dybest nede tror, at der findes et hierarki, hvor vi kan måle mennesker på en række parametre, for at fastslå deres værdi. Når du har gennemgået grundforløb i Selvværd ved du, og mærker du, at det er pisse ligegyldigt, hvordan naboens liv ser ud, det eneste vigtige er, hvordan dit eget føles.
Har svært ved at mærke dig selv, dine behov og dine følelser.
-Når du slet ikke mærke noget, eller du er dybt forvirret over alt det du mærker, så er det et stensikkert tegn på, at dit selvværd har brug for et brush up, fordi når du ikke mærker, eller har svært ved at finde rundt i det du mærker, så er det fordi du på et tidspunkt har følt at det var bedst at du fjernede dig fra at være dig. Og nu er du blevet dygtig til at være noget andet end det du egentlig er. Når du laver et grundigt brush up på dit selvværd, så mærker du klart og tydeligt, at din eneste opgave, det eneste der giver mening, er at være hundrede procent dig – og stolt af det
Ikke står ved dig selv og dine grænser
-Når du siger ja når du mener nej og nej når du mener ja, er det et stensikkert tegn på et selvværd der har brug for træning fordi, det betyder, at du tror du skal omforme dig, for at passe ind, være god nok, ikke være til besvær.
Bruger tid på at gruble over hvad andre tænker om dig eller forventer af dig
-Når du bruger en (stor) del af din tid på, at være optaget af hvad andre mennesker tænker (eller siger) om dig, så er det (blandt andet) fordi, du tror at du er en lille smule forkert. Når du har gennemført Grundforløb i Selvværd så er du klar over, at du er så rigtig så man tror det er løgn.
Presser dig selv
-Når du presser dig selv, har du et underliggende tema om, at du ikke er nok som du er. Når du lærer at mærke at du har værdi som den du ER, og ikke for det du gør og kan, behøver du ikke længere at presse dig for at opnå det du vil med dit liv.
Kritiserer dig selv
-Når du hele tiden taler grimt til dig og slår dig selv oven i hovedet med en tung stegepande, har du en indre følelse af utilstrækkelighed, uanset hvordan dit liv ser ud. Når du træner dit selvværd, så opnår du en indre følelse af succes, uanset hvordan dit liv ser ud

 

MODTAG INSPIRATION TIL MERE OVERSKUD OG ENERGI I DIT LIV

TILMELD DIG BREVE FRA RIKKE