Jeg har værdi

Ved du hvad?

Jeg har altid troet, at jeg havde et stærkt selvværd. Kendte min værdi. Jeg har altid troet, at jeg vidste at jeg var noget værd. Men at jeg lige som bare måtte kæmpe for, at få de andre til at indse det. Mit værd. Det holdt jeg fast på i mange år. Rigtig mange. Lidt for mange. At jeg ikke havde lavt selvværd. Det var bare de andre der misforstod mig. Når de ikke kunne se… Min værdi. Så derfor knoklede jeg rundt. Og forsøgte at få dem til at se. Min værdi.

 • Jeg købte fint tøj.
 • Jeg stressede mig slank.
 • Jeg pyntede mit hjem op.
 • Jeg brugte gerne en uge eller to på at kommandere med hele min familie inden der kom gæster.
 • Jeg gjorde mig umage for at være lidt pænere.
 • Lidt sødere.
 • Lidt sjovere.
 • Lidt klogere.

 

Og ved du hvad? Det fungerede ikke.

Hvorfor?

Fordi der var ikke plads til mig. Jeg skulle konstant være på toppen. Glad og smilende. Imødekommende. Sej og overskudsagtig. Der var ikke plads til at være splattet. Og doven. Og bare sådan nederen generelt set. Og helt ærligt:

  Der er altså ikke nogen af os, der aldrig er det. Nederen. Det ved du godt ikke?

Og ved du hvad jeg også opdagede? At jo mere jeg ikke ville være det. Jo mere jeg spænede i den modsatte retning. Jo mere blev jeg det. Jo mere jeg knoklede for at vise, at jeg i hvert tilfælde ikke var doven, jo mere endte jeg i vild og uhæmmet apati på sofaen (når ingen så det) Jo mere jeg talte med blød og blid stemme til mine børn, jo mere endte jeg med at råbe højt inden dagen var omme.

Den dag jeg endelig indså, at det lige præcis er der jeg gemmer det lave selvværd, bag præstationen og de fine færdigheder, bag ved forsøget på at fremstå som noget som helst. Da jeg turde indrømme, at jeg konstant havde et fokus på hvad jeg troede at andre mennesker mente om mig. Der kunne jeg se det.

Det var lige præcis det der viste mig, at jeg havde brug for at arbejde med min egenværdi. Mit selvværd.

Og ved du mere hvad? Det var en kæmpe befrielse at indse.

For da jeg først forstod, at det var der den lå begravet. At det var det der lavede larm i mit liv. Da jeg tog ansvar for mine egne følelser. Så fik jeg pludselig magten igen, over mig selv og over mit liv. For der findes måder og metoder. Og der findes hjælp og vejledning. Og inspiration.

Og nu kunne jeg godt lige lave en fin lille oversigt-

“De fem bedste måder at styrke dit selvværd”.

Sådan lidt Femina-agtigt Det kunne jeg godt. Men helt ærligt. Sådan fungerer det jo bare ikke. Det ved både du og jeg. Hvis det var så nemt, så var der jo ikke nogen af os, der rendte rundt med et lavt et af slagsen vel?

Det kræver et kæmpe arbejde. Du skal have rygsækken af først. Og hælde al indholdet ud. Og hver evig eneste lille del af alt det du har slæbt rundt på skal undersøges. Vejes. Vurderes. Hver eneste lille del skal igennem testen:

 • Tjener det her mig? Eller gør det ikke?
 • Giver det mig god energi? Eller holder det mig fanget?
 • Er det i virkeligheden overhovedet mit? Eller er det bare noget jeg holder for en anden?
 • Og er noget af det ikke bare gammelt rod der skal ud?

Og ved du hvad?

Det er hårdt arbejde. Det kræver mod. Og styrke. Og vilje.

Og jeg kan godt forstå, at vi er nogle stykker, der liiige havde brug for at udskyde det arbejde lidt.

Se mere om Grundforløb i selvværd her

 

 

Grundforløb i selvværd er for dig der:

Sammenligner dig med andre.
Har svært ved at mærke dig selv, dine behov og dine følelser.
Ikke står ved dig selv og dine grænser
Bruger tid på at gruble over hvad andre tænker om dig eller forventer af dig
Presser dig selv
Kritiserer dig selv

 

MODTAG INSPIRATION TIL MERE OVERSKUD OG ENERGI I DIT LIV

TILMELD DIG BREVE FRA RIKKE