Genkender du denne stemme?

Forleden dag skrev jeg til dig,  om at smide ja-hatten, og få din arbejdsglæde tilbage. 

Hvis du missede det brev, så læs det her )

Jeg skrev til dig,  at den påtvungne ja-hat,  efter min mening,  er en sikker vej mod manglende motivation, ugidelighed,og i værste tilfælde, stress.

Så jeg siger af med ja-hatten, MEN….

I virkeligheden siger jeg af med alle hatte. Fordi hatte får os til at tro at vi skal indordne os under noget.  Være noget bestemt.  Leve op til.

SÅ jeg siger:

Af med hatteneRikke Klindt

Stå som dig selv og mærk i din krop:

  • Er det her i overensstemmelse med dig selv?
  • Har du mere at give af?
  • Går det langt over dine grænser? 

 

Og hvis du mærker JA det gør,  så er et Nej på sin plads!

“Nej jeg kan ikke lave om på mit vagtskema med så kort varsel.”

“Nej jeg vil ikke overtage dine arbejdsopgaver”

“Nej jeg vil ikke lade mig styre af dine humørsvingninger.”

“Nej tak.”

MEN….

For der er et men.

Et Nej skal føles godt. Du skal have ro i kroppen når dit nej er afleveret.   Hvis der sker det, at du endelig får taget dig sammen, og får samlet al din viljestyrke og siger nej,  men fortsat går rundt med knugen i maven og stikken i hjertet, så udsætter du i virkeligheden dig selv, for den samme mængde stress, som hvis du sagde ja og mente nej.

Fordi, der sidder stadig en lille fastlåst overbevisning dybest i dig.

En lille stemme der siger noget i retning af:

  • nu kan de ikke længere lide mig
  • tænk hvis jeg bliver fyret og vi er nødt til at sælge huset
  • det er fandme også svagt af mig at jeg ikke har lige så meget overskud som de andre
  • min chef, mine kollegaer og alle de andre er dumme fordi de ikke kan se mine grænser.

Og det er den overbevisning, der laver ballade for dig,  som sidder fast og hele tiden vil i kontakt med dig.  Det er den lille bitte overbevisning,  der tvinger dig til at sige ja, når du mener nej.  Eller gå med ondt i maven,  efter dit nej endelig er blevet leveret. Og hvis ikke du får taget kontakt til den,  opdaget hvad den siger,  hvor den kommer fra,  og hvad den vil dig, mødt den og anerkendt den, så vil den blive ved med at lave ballede i dit liv. Du kan lære at finde den overbevisning hos dig selv og hos andre på Mentoruddannelsen i Selvværd.

 

Det er den lille bitte følelse, der ligger alle dybest nede du lærer at finde ind til på Mentoruddannelsen i selvværd. Du lærer både at mærke og møde den i dig selv, og facilitere at andre finder den og møder den i sig selv.

Mentoruddannelse

På Mentoruddannelsen arbejder du med relationer. Du lærer at facilitere andre menneskers arbejde med selvværd.

Hun har rummet hele mig når jeg har skreget i sorg, afmagt og vrede.Mette Pedersen, om Mentoruddannelsen

Ulig mig – blir dette ind til benet og specifikt; det har jeg bl.a. fået med mig fra Rikkes grund- og mentoruddannelse. Jeg genkender nu mig selv, mine værdier og det at være i integritet med mig selv og de mennesker jeg omgås. Jeg ved hvor jeg vil hen, nyder processen og har mig selv og min krop med mig, som guide.

Rikke har vist mig et rum smækfyldt med ubetinget kærlighed. Altid er jeg blevet mødt med kærlighed, så jeg har fundet tillid i også at leve ude i virkeligheden som hele mig og ikke kun den lyse, lette, lækre, rummelige, pæn pige model. Vi har sparret, grinet og grædt lag for lag af ind til det der er kernen af mig.

Ikke altid sjovt at kigge indad, men det HELE værd.

Læs flere anbefalinger her

MODTAG INSPIRATION TIL MERE OVERSKUD OG ENERGI I DIT LIV
TILMELD DIG BREVE FRA RIKKE