Indeni, brænder jeg. For mennesker der ikke er i kontakt med deres kerne. Mennesker der ikke har fødderne solidt plantet på jorden. Mennesker der ikke ved hvad de står for, og som føler, at de let bliver overmandet af livet og andres forventninger. Som oplever livet som usikkert. En usikker verden. Lidt farlig. Og som derfor anstrenger sig, for at gøre det godt. For at være noget.

Mennesker som bruger alle sine kræfter på at rende rundt i hamsterhjulet. Jagter drømmen om at være nok. Gardere sig mod noget. Samler sammen. Men i forsøget overser, at de slider selv selv og deres familie ned eller som ved det, som har indset det, og må leve med smerten, fordi de ikke ved, hvordan de skal gøre det anderledes.

Jeg tror det gælder for mange mennesker. Men jeg tror tit, at det først bliver rigtig tydeligt, når vi får børn. Karikeret nærmest. For pludselig bliver livet usikkert på så utrolig mange planer. Jeg har selv været der.

Jeg har været dér, hvor jeg svigtede mig selv og min familie. For at imødekomme det jeg troede var andre menneskers forventninger. Samfundet forventninger.  Jeg har selv været der, hvor alle andres forventninger og krav, var vigtigere at imødekomme end mine egne. Så jeg var sikker på, at de kunne lide mig.Hvor jeg ræsede af sted til vuggestuen for at hente tidligt nok til, at pædagogerne ikke blev enige med sig selv og hinanden om, at jeg var en mor der ikke ville mine børn det bedste.

Hvor jeg stod i køkkenet aften efter aften og lavede god, sund og nærende aftensmad til min familie, på trods af, at jeg var så træt at jeg nærmest ikke kunne stå oprejst. Jeg har været der, hvor jeg ikke kunne se, at det at følge de samme retningslinjer, normer og antagelser som alle andre, om hvordan et familieliv hænger bedst sammen, det drev hele min familie til vanvid. Det tjente ingen. Så jeg uddannede mig. I første omgang for at hjælpe min egen familie. Senere for at hjælpe andre familier. Og jeg er her for at fortælle dig, at det kan lade sig gøre. Der ER metoder og teknikker der kan lære dig at få livet i balance. At få dig i balance. SÅ du kan skabe det liv som du drømmer om.

Et liv der giver mening for dig♥


 

Hvem skal vælge 1:1 sessioner med mig

Det er ikke alle, der har god brug af, at have 1:1 sessioner hos mig.

At gå i terapi er en dybt personlig proces, og det bedste resultat indfinder sig, når vores kemi passer sammen. Derfor er det vigtigt for mig, at du har taget stilling til, om jeg er den der skal have lov at faciliterer din proces. F.eks. ved at du læser mere om mig her

Nedenstående spørgsmål kan give dig en indikation om, om jeg er den rette terapeut for dig.

Oplever du at:

 • Det er svært at finde balance i dit liv.
 • Du føler dig utilstrækkelig.
 • Du har svært ved at mærke hvad du vil, hvad du har brug for og hvad du elsker.
 • Du bliver ved med at gå ned med stress eller konstant at være lige på grænsen.
 • Du gør alt hvad du kan for at skabe en harmonisk familie, men ender med frustrationer.
 • Du oplever at mennesker der ser på dit liv udefra tænker at alt er godt, men når du mærker det indefra, så er det en helt anden historie.
 • Du drømmer om at være lykkelig, men aner ikke hvordan.
 • Du har en indre kritikker der hele tiden hvisker dig i øret.
 • Du er bekymret og har tankemylder.
 • Du knokler som en gal, eller kan ikke komme i gang med noget som helst.
 • Du føler ikke at du får det ud af livet som du drømte om.
 • Du er bange for hvad andre tænker
 • Der aldrig er tid til dig

Ønsker du at:

 • Finde ro inde i dig selv, så du kan tage den ro med dig ind i orkanens øje
 • Opleve den selvtilfredshed der opstår når du mærker at du har værdi som den du er, så du ikke hele tiden behøver at knokle eller give fortabt.
 • Mærke den styrke du besidder inde i dig, så du slipper for at vælte så snart det blæser.
 • Skabe balance. Både mellem arbejdsliv og privatliv, men også balance mellem den energi du giver ud til andre, og den energi du recirkulerer i dig selv.
 • Finde modet til at leve dit liv som det passer dig uden at tænke på hvad andre mener om det.
 • Få tid til både at give til dig selv OG til andre mennesker.
 • Lukke munden på den indre kritiker.
 • Få ro i hovedet og fred i hjertet.

Er du klar til at:

 • Se dybt i dig selv
 • Droppe fixeriet og tage fat om roden.
 • Tage det fulde ansvar for dine følelser
 • Og indgå i det hårdeste men vigtigste arbejde du nogensinde har gjort.

Kan du svare ja til bare 3 af ovenstående spørgsmål, så ligner du de mennesker jeg arbejder med hver dag, og jeg føler mig overbevist om, at vi to sammen kan finde præcis de fastlåste følelser der laver ballade i dit liv.

1:1 sesioner

Det andre mennesker har fået ud af deres sessioner hos mig


Anonym, gift, mor til 2.

2 sessioner
Kære Rikke

 TAK!

Jeg er stadig helt høj – og oplevede helt overraskende at min mand uopfordret spurgte til hvordan det var gået i går aftes. Jeg har ikke fortalt ham om indholdet, men han har fået at vide at det igen var en stor oplevelse og at jeg virkelig har fået noget med hjem, jeg kan bruge. Jeg tror også han kan mærke den følelse af håb og lethed, som jeg føler jeg har fået med mig. Overskud på en eller anden spøjs måde.

Linda 

2 sessioner

Jeg har fået TFT sessioner hos Rikke, og det var helt vildt, hvad det gav mig. Jeg blev traumeforløst på et meget dybt plan, og jeg kan virkelig mærke det i min hverdag. Rikke er en fantastisk varm person, som på professionel vis indgyder tryghed til det indre arbejde. Hun får mine varmeste anbefalinger!

Mit terapeutiske udgangspunkt

Mit udgangspunkt som terapeut er:

 • At alt det, du oplever som udfordrende i dit liv, kan spores tilbage til en fastlåst følelse.
 • At fastlåste følelser kan forløses.
 • At alle mennesker indeholder 3 forskellige ’områder’; hoved, hjerte og krop, og at de fleste lever deres liv fra primært 1 af de områder.
 • At de fastlåste følelser der sidder i de områder vi normalt ikke har adgang til, er de der laver uforståelig ballade i vores liv. .
 • At når vi kan få alle 3 områder i spil på samme, mens vi møder den gamle følelse, så kan vi forløse det fastlåste og ændre vores nutid.

 

Når vi tillader os selv, at mærke den fastlåste følelse, og møde den, som den havde brug for at blive mødt dengang den satte sig fast, så forløser vi den, slipper den, og slipper samtidig for det ballade den har medført i vores liv.

Lad mig forklare:

Hvad er en fastlåst følelse?

En fastlåst følelse er for mig noget vi alle sammen har. Mange af endda.Nogle af dem laver ballade i vores liv, nogle af dem lægger vi ikke rigtig mærke til. Nogle af dem er opstået i forbindelse med voldsomme oplevelser, andre med små.

En fastlåst følelse opstår, når du som menneske står i en situation, hvor du får et chok og samtidig ikke kan håndtere de følelser der opstår mens du får et chok, så spænder du op i din krop, fjerner dig fra dét i dig der er svært, lader de svære følelser rase i kroppen, og når de er faldet lidt til ro og har sat sig et eller andet sted i dig, så slapper du igen af og kommer tilbage til den krop, der nu gemmer traumet for dig.

Det er det jeg kalder for en fastlåst følelse.

For at du kan være sikker på, at du ikke kommer til at mærke følelsen, så opfinder du nogle strategier der skal få dig VÆK fra den fastlåste følelse, som du tror er farlig. Det er strategierne der skaber balladen. Dine strategier kan være, at spise store mængder sukker, eller overspise i det hele taget, knokle, være sjov, bruge penge, sladre, angribe, holde dig tilbage og alle mulige andre opfindsomme metoder.

Og det er strategierne du får øje på i dit liv og tænker:

-“Det der! Det skal være slut” 

Og så stopper du strategien, og når du gør, så mærker du den fastlåste følelse, og så skynder du dig at proppe på med strategien igen. Og bagefter finder du stegepanden frem og slår dig selv halvt fordærvet.

Mange af dine oplevelser er sket længe før du blev voksen og derfor oplever du at din krop opfører sig som et lille barn, fordi med dit hoved ved du jo godt, at du ikke skal råbe af dine børn, lave så mange overspringshandlinger at dit liv bliver noget rod, stjæle, lyve. Du ved også godt, at det ikke er ÆGTE farligt at sige fra. Eller ÆGTE farligt at holde en tale.

Og alligevel, så reagerer din krop i bestemte situationer på en måde der gør at du føler at den modarbejder dig.

Det gør den ikke. Den forsøger at få din opmærksomhed hen til den der fastlåste følelse, som så gerne vil forløses og komme frem i lyset, så du kan leve et voksent liv hvor dit lille barn ikke får lov at styre dig, dine valg og dine relationer.

1:1 sessioner

Lad mig komme med et eksempel. Det er bare et gæt:

Du har engang fået et chok hvor du har følt, at du ikke var god nok. Du spændte op i din krop mens følelsen af ikke at være god nok rasede, og da det værste rasen havde lagt sig, så kom du tilbage til din krop og levede videre. Men nu sidder der en lille sammenkrummet klump af en fastlåst følelse et sted i dig.

Måske mærker du den som uro, eller som en knude i maven, eller smerter i nakken. Måske ved du hvad den handler om, måske aner du det ikke. Følelsen vil gerne i kontakt med dig, så du kan leve den ud, og dermed slippe for at gå og holde den nede. Så derfor dukker følelsen:

-“Jeg er ikke god nok”

op ind i mellem (hele tiden?). Det er jo noget rod, at den sådan kommer og forstyrrer, så derfor opfinder du (ubevidst naturligvis) et par forskellige strategier til at sørge for, at du ikke kommer i kontakt med følelsen.

Jeg gætter på at du bruger mindst to af de nedenstående strategier:

 • Når du mærker at du er træt, ryster du det af dig, og sætter farten op, og får fixet det sidste.
 • Du føler nærmest at sukker er et behov.
 • Du kommer til at råbe af dine børn, og små-hader dig selv for det bagefter.
 • Du siger ja når du mener nej og nej når du mener ja.
 • Når du forsøger at sidde stille skal der enten mad, slik eller skærm til. Ellers ’kommer der noget’ i vejen.
 • Du har lidt eller ingen tid til dig selv.
 • Du bekymrer dig (meget) om dine børns trivsel.

Så i stedet for at mærke den fastlåste følelse ’jeg er ikke god nok’, så mærker du bare skylden og  skammen over at du har brugt dine strategier, og frustrationen over den ravage som strategierne laver. Og så går du og taler grimt til dig selv over det, og kan ikke forstå hvorfor i alverden at lige præcis DU er så dum at du ikke bare kan stoppe selv som du har lovet dig selv hundrede gange. Hvorfor kan lige præcis DU ikke tage dig sammen til at stramme ballerne sammen, spænde op i skuldrene, bide tænderne i og holde den.

Og det er præcis her, at du ringer til mig 

Så kommer du ind i stolen hos mig, og fortæller om en strategi der laver al mulig ravage i dit liv: tykke lår, træthed og underskud, et dårligt sexliv, smerter, ingen penge, ligegyldighed osv. Og så er jeg der for dig. Jeg lytter. Jeg forstår. Og så trevler vi op sammen. I fællesskab. Du bringer følelserne og fornemmelserne og mærker hvad der er sandt for dig.

Jeg bringer erfaringen, teknikkerne, viden og metoder.

Og så finder vi den fastlåste følelse. Og forløser den. Og så behøver du ikke længere, at stramme ballerne, spænde op i skuldrene og bide tænderne sammen

Sådan foregår sessionen

Sessionen foregår sådan, at du kommer med noget du oplever som en udfordring i dit liv. Det kan være en oplevelse, en følelse eller en fysisk fornemmelse. Sammen finder vi, gennem samtale, ind til den fastlåste følelse der ligger bag ved udfordringen. Og så forløser vi den. I samarbejde.

Jeg bruger forskellige terapeutiske metoder, både åndedræt, tankefeltsterapi og regressionsterapi som hurtigt kan forløse den fastlåste følelse. Bagefter understreger vi de pointer som du opdagede i løbet af sessionen, og bliver enige om hvad du skal være bevidst om den kommende tid, og hvad du skal øve dig på. Efter sessionen er du altid velkommen til at skrive til mig med spørgsmål og undren.

Sessionen varer 1.5 -2 timer.

Det skal du vide

Jeg bruger terapiformer, der bringer dig helt tæt på den fastlåste følelse, og det vil sige, at du genoplever følelsen som den var. Derfor skal du være indstillet på, at sessionen kan føles konfrontatorisk og direkte.

Du må ikke være i session hos mig, når du netop er blevet sygemeldt med stress. Det er først tid til at slappe og komme til kræfter. Der efter er terapi godt. Skriv til mig hvis du er i tvivl om, om du er klar til terapi.

Du må ikke være i session hos mig, og samtidig modtage stærk medicin (hverken for fysiske eller psykiske symptomer) uden at fortælle om det, og uden at vi konsulterer din læge.

Du er ansvarlig for at fortælle mig alt der er relevant. Jeg kan (og vil) ikke gætte det.

Sessionen koster

fuld session 1800,-

 

BOOK SESSION

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange sessioner skal jeg regne med?
Det kan jeg ikke svare på, på forhånd. Det er fuldstændig individuelt. Jeg har mennesker der kommer mellem 2 og 10 gange. Vi aftaler det løbende. Det er suverænt dig der bestemmer. Jeg guider.
Fortæller du om mig til nogen?
Nej! Jeg er også underlagt loven om tavshedspligt.
Hvad nu hvis jeg ikke ved hvad mit problem er?
Pyt med det! Så finder vi ind til sagens kerne sammen.