Testimonials, gammel

Grundforløb i selvværd


Marie HagemannMette Hagemann

Om Grundforløb i selvværd 

 

 Jeg har lyst til at fortælle alle, hvor fantastisk det er at være med på Rikkes onlineforløb. Jeg kan slet ikke lade være. Det er det mest givende, kærlige og udfordrende forløb jeg kan forestille mig.

Jeg var meget i tvivl inden jeg meldte mig til onlinekurset, for jeg havde prøvet noget lignende (troede jeg!) og der var jeg ikke så glad for formen med onlineundervisning. Men jeg meldte mig til og hold nu op, hvor er jeg lykkelig over den beslutning.

Hver mandag når der er onlineundervisning, så glæder jeg mig som et lille barn. Alle de temaer, som vi gennemgår rammer fuldstændig plet og Rikkes evne til at forklare tingene er helt fænomenal. Jeg har aldrig følt det mærkeligt, at undervisningen var online. Det har fra dag ét føltes som om jeg var i samme rum som Rikke og de andre deltagere. Alle deltagerne har kunne stille spørgsmål til Rikke undervejs, og de er blevet besvaret med den største empati og skarphed på den kærlige måde. Der er altid tid til alle og der er ingen dumme spørgsmål. Jeg har altid følt mig meget tryg i det forum.

Den lukkede gruppe på Facebook har jeg brugt til at få vendt en masse tanker. Tanker der ofte kommer frem efter mandagens undervisning. Når der er noget, der har rørt sig i mig og som jeg har ville have input til, så har jeg skrevet derinde. Dybt personlige ting. Præcis som de andre deltagere på forløbet. Der er ingen hemmeligheder derinde, og det er så fantastisk befriende. Jeg har altid haft oplevelsen af at blive mødt med den største respekt lige meget, hvad jeg har delt med de andre. Jeg er så imponeret over Rikkes evne til at få stillet skarpt på det vigtige i det, jeg og de andre skriver. Hun har en så vild evne til at få det frem, der batter. Og hun gør det altid med kærlighed og tålmodighed.

Det fede ved gruppen er, at feedbacken kommer virkelig hurtigt. Jeg skal ikke gå og vente en uge, som hvis jeg skulle hen til en coach og drøfte mine tanker. Jeg kan få det ud med det samme og få hjælp til at finde ud af, hvad det i virkeligheden handler om.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at Rikkes forløb har ændret mit liv og min tilgang til mig selv og verden for altid. Jeg er ikke i mål og det tror jeg heller aldrig, at jeg kommer, men jeg har fået nogle fantastiske redskaber til at skabe det liv, jeg gerne vil have. Så hvis nogen spørger mig om jeg kan anbefale Rikkes onlineforløb, så må der lyde et rungende ja fra mig.


Tanja Lykke Rasmussen,

Om Grundforløb i selvværd 

 

 Siden jeg startede hos dig i august sidste år Rikke, har det virkelig gjort så meget, at jeg slet ikke ved, hvor jeg skal starte!
Det er jo en hel ny Tanja. Jeg kan mærke min krop og dens signaler. Jeg ved, hvad der er godt for mig, og hvad der ikke gavner mig på nogen måde! At mærke kroppen, og ikke kun være i hovedet, er noget jeg slet ikke kendte til før! Og ja så vigtigheden i, at huske mig, så jeg ikke kun er mor/kone, er også en kæmpe forskel!

Hvorfor skal jeg ha sidste prioritet?

Jeg har tydeligt set/mærket, at når jeg også bliver husket/plejet/får tid, ja så går det hele meget nemmere! Når jeg også har prioritet, og får tid til nydelse, ja så går alt det mindre sjove/praktiske/huslige ting helt af sig selv, og er ikke en sur pligt!

Armen jeg ku jo blive ved ♡

Og jeg mediterer også, hvad sker der lige for det det er så skønt!

Tak Rikke, af hjertet tak, du har gjort så meget for mig og min familie

Mine børn ser og mærker vist også tydeligt, en gladere og mindre stresset mor! En mor, der, når hun også får tid, bedre kan overskue alt det andet og dem! Så det hele ikke bliver en lang sej kamp, som det til tider godt kan føles som! Min mand er jo også selv hoppet lidt med på vognen hva nogle ting angår. Han spiser også meget sundere, og kan godt følge tankegangen, at det er vigtigt, vi spiser dét, det gør godt for os! Og så er han bare så god til at eksperimentere, og finde på nye lækre sunde ting til mig/os- det er han meget bedre til end mig! Åh det er kærlighed ♡

Og ja så er jeg også blevet 20 kg mindre/lettere, og har det bare så godt og er en mere selvsikker, bevidst og gladere Tanja.


Camilla Autrup

Om Grundforløb i selvværd

 

Ringe i vandet
 

Jeg har efterhånden fundet et godt hverdagsflow, ved hvor jeg skal være på forkant, ved hvad der fylder mig op og giver energi. Anders, min mand, er bare med mig i det og han får derved også den tid om aftenen som han så inderligt har brug for! Igår kom han med blomster- bare fordi jeg er så sød (det er længe siden han har synes det om mig!!!)
Og her til morgen kigger han på mig og siger: “hvad skulle vi dog gøre uden dig?”

Lang samtale kort- det han mener er at hele vores dag glider stille og roligt fordi jeg gør det der gør mig glad- Liv stortrives (og har forøvrigt sovet dejligt i nat) og ro er et gennemgående tema for vores hverdag. Pludselig dukker der kærlighed op igen i vores fælles liv, fordi jeg giver mig selv det

(og!!!!! Så er der røget en tøjstørrelse siden mit sidste udbrud)


Pia Nissen, Indehaver af min-barsel.dk Pia Nissen

Om Grundforløb i selvværd

Jeg er dybt taknemmelig over at jeg valgte at gøre noget godt for mig, ved at tage på denne udviklingsrejse sammen med alle de skønne kvinder.

Jeg er dybt taknemmelig over at det netop blev hos Rikke, hvis evne, viden og personlighed er ubeskrivelig vidunderlig.

Jeg er taknemmelig over at have skabt mig en dagligdag hvor jeg er fri og uafhængig.

 


Janni MønsterJannie Mønster

Om Grundforløb i selvværd

 

Jeg var endnu engang endt i en situation hvor jeg følte mig som verdens værste mor og kone – og aller mest havde lyst til at flygte fra det hele, for alles bedste.
Derfor tilmeldte jeg mig Grundforløb i selvværd, og det er noget af det bedste der nogensinde er sket for mig. Rikke er fuldstændig fantastisk. Hun er sindssyg skarp og hendes teori er så livsomvæltende, at alle kvinder burde gennemgå forløbet. Jeg har fået så mange aha-oplevelser at det er skræmmende. Jeg kan ikke engang nævne dem alle, om jeg så skrev en roman. Jeg har lært at have tillid til at alt er som det skal være. Det har givet mig et enormt overskud både fysisk og psykisk.

 • Jeg har lært at lytte til mig og mine egne behov.
 • Jeg har lært at hvis det dræner mig, så duer det ikke. -dette kan ændre hele dit liv, på en måde som du først forstår når du er i det!
 • Jeg har lært at opdage at jeg er på vej nedad, før det er for sent og jeg er helt nede, hvilket har ændret mit forhold til mine børn og mand markant.
 • Jeg har lært at det ikke altid er i mig problemerne opstår, men at det også kan være i min mand eller andre personer som jeg møder i min hverdag.

Alt i alt har dette år været et helt vildt år, hvor jeg har lært mig selv så meget bedre at kende og jeg har gennemgået en kollossal udvikling, som jeg absolut ikke ville have været foruden. Samtidig har jeg lært en masse skønne kvinder at kende, som er i nøjagtig samme båd som mig.

Hermed giver jeg min varmeste anbefaling til Rikke


Louise

Om Grundforløb i selvværd

Da jeg begyndte på Grundforløb i selvværd, var jeg nået til et punkt, hvor jeg ikke kunne mere. Hvor alle løsninger var brugt op.

Jeg havde knoklet og presset, og alligevel var der intet, der virkede. Jeg havde udvisket mig selv så meget, at jeg var tæt på at være ingen.
En tom skal. Og det smertede som en fysisk skærende smerte i mit bryst. Egentlig meldte jeg mig til DSSDL, fordi jeg ville fixes, så jeg kunne yde mere, gøre mere, præstere mere, være mere. Jeg havde den her drøm om det perfekte liv uden smerte. Jeg blev ikke fixet, og jeg fik ikke det perfekte liv. I stedet fik jeg noget meget bedre: jeg fik mig.Jeg lærte at mærke, jeg lærte at elske mig selv, jeg lærte selvomsorg, jeg lærte at tage mig selv i hånden, når noget føltes svært.Og vigtigst af alt så lærte jeg, at jeg ikke skal fixes, at jeg er præcis, som jeg skal være.

Nu ved jeg, at jeg ikke skal skære stykker af mig for at være i verden. Jeg føler det i hver en celle, og det fylder mig med en ro, der flyder ud og skaber ro i mit liv. Det er magisk at opleve, at når jeg er i tillid og flow, så opstår der pludselig de vildeste ting i mit liv. Så opløses de fastlåste konflikter og nye muligheder dumper ned i mit skød.

Støder jeg stadig ind i problemer? Ja! Er mit liv rosenrødt? Nej! Kan jeg stadig være træls og umulig? Ja, det kan du tro. Men forskellen er nu, at jeg VED, hvad jeg skal gøre for at komme videre. At jeg har så mange værktøjer, at jeg bliver helt svimmel og dybt taknemmelig.Og den allervigtigste forskel er, at jeg nu fyldes af en forventningens glæde, når jeg støder ind i et nyt tema, som jeg skal bearbejde.At jeg er taknemmelig over, at jeg kommer dybere ned i mig, og at der på den anden side venter et endnu friere liv.

Rikke er alle pengene værd.

Et helt år – bare til dig, hvor du du har tid til at være god mod dig og kan spejle dig i andre kvinders historie. Det har været det bedste og mest betydningsfulde år i mit liv.

Mange kærlige hilsner fra Louise


Camilla Jahn PaulsenCamilla Jahn Paulsen

Om Grundforløb i selvværd

 

Første gang jeg stødte på Rikke var i efteråret 2015, hvor jeg stod midt i en sorg over et forlist forhold.

Fire år forinden var jeg blevet skilt fra min datters far, og det nye brud vækkede en masse følelser hos mig. Det var især følelsen af ikke at være elsket – ikke at være værd at elske – der blev vækket. En følelse jeg altid har haft i mig.

Jeg havde siden min skilsmisse læst adskillige selvudviklingsbøger, gået til psykolog i en periode, skiftet job og på andre måder forsøgt at blive gladere. Der var bestemt gode perioder ind imellem, men lige under overfladen lå tristheden, smerten og følelsen af ikke at være god nok.

Ikke god nok som kæreste. Ikke god nok som mor. Ikke god nok som veninde.
Den har altid været der, følelsen af ikke at være god nok, hvilket har gjort, at jeg altid har tilpasset mig de situationer jeg stod i. Jeg gav og gav for at føle mig god nok, og det drænede mig. Jeg har altid været ret god til at mærke hvad jeg gerne ville, men jeg har aldrig været god til at sige det højt. Jeg troede simpelthen ikke på, at det jeg mærkede var det rigtige, og sagde hverken fra eller til. Tankerne tog over og overbeviste mig om at jeg skulle gå en anden vej end den jeg mærkede. Jeg gjorde det for ikke at blive såret, for ikke at såre andre eller fordi jeg troede at det var MÅDEN at blive elsket på. Tankerne var aldrig kærlige. En lille kommentar eller et blik, selv fra en fremmed kunne få tankerne til at nedgøre mig: ”Hvis bare du er tyndere/sødere/hurtigere til dit arbejde/sjovere SÅ vil de kunne lide dig”. Jeg ventede altid at dem tæt på mig, skulle finde ud af at jeg ikke var værd at bruge tid på, og når en aftale blev aflyst blev jeg ”bekræftet” i det. Jeg var sjældent ægte til stede i en samtale, fordi jeg i mit hoved altid var et skridt foran, altid var på vagt.

Det rum Rikke skaber og møder sine deltagere i er fyldt med kærlighed og nærvær. Lige fra hjertet.

Hun vandt lynhurtigt min tillid, så jeg har turde åbne op, og jeg er fra starten blevet mødt præcis som jeg er. Både i online gruppen og i klinikken har jeg kunne mærke varmen.

Det har været meget givende for mig at være i en gruppe med andre kvinder, der alle har haft deres at slås med. Jeg har ofte kunne identificere mig med deres processer og de med mine. Jeg har aldrig haft følelsen af at være alene derinde. Det er et meget trygt og hjertevarmt forum.

Hvad har forløbet hos Rikke givet mig?

LIVSGLÆDE

Kort og godt.

 • Jeg sover bedre om natten.
 • Jeg er mere tilstede i hverdagen.
 • Jeg er blevet en mere nærværende mor og veninde.
 • Jeg har fået flere venner.
 • Jeg tør sige mig selv højt og stå ved det jeg mærker.
 • Jeg har lært at stoppe den uendelig tankestrøm der tidligere styrede mit liv.
 • Jeg har lært at hjælpe andre uden at tilsidesætte mig selv.
 • Jeg har lært at behandle mig selv med kærlighed og respekt.

Jeg har lært, at hvad andre gør, siger og tænker handler om dem og ikke om mig, og DET har givet en fantastisk ro.

Tak Rikke

Tak for dig og det fantastiske netværk af kvinder jeg har fået hos dig. Du får mine allervarmeste anbefalinger – lige fra hjertet.


Jannie Grauballe OttsenJannie grauballe Ottsen

Om Grundforløb i selvværd

 

Jeg meldte mig til Grundforløb i selvværd fordi jeg ville være lykkelig, jeg ville mærke livet og mærke mig selv.

Jeg var ikke rigtig glad, jeg var ikke rigtig ked af det. Jeg planlagde hele tiden nye projekter og glemte konsekvent at være tilstede i nuet. Jeg kendte efterhånden ikke mine interesser og værdier, og spurgte du mig hvad jeg elskede, kunne jeg ikke svare.

Jeg råbte meget højt, jeg skældte ud, jeg planlagde, jeg koordinerede, jeg var skrap, og generelt var jeg meget lidt kærlig over for min familie, mine venner og i høj grad mig selv.

Kort sagt var jeg blevet en udgave af mig, som jeg ikke kunne genkende, og værst af alt, en udgave som jeg ikke brød mig om.

Har mit liv så ændrer sig?

JA, kort og præcist, det har det!

Jeg er ikke i mål, og måske kommer jeg det aldrig helt, men jeg er på vej, og jeg er i en proces – en rigtig god proces.

Jeg forstår min krop, og jeg forstår hvorfor og hvordan det hænger sammen, når jeg reagerer på mine følelser. Jeg formår endda at skabe kropskontakt og lytte til den det meste af tiden.

Jeg er mere i nuet, jeg er mere nærværende, jeg råber knap så meget og vigtigst af alt så elsker jeg igen! Jeg elsker mine børn, min mand, min familie og mine venner, men vigtigst af  alt, jeg elsker MIG!

Rikke er det skønneste menneske, hun  er unik, hun er favnende og hun er det bedste der er sket for mig og min familie!

Hun har vist mig veje jeg ikke anede eksisterede, og hun har som ingen anden formået at være der for mig, så jeg turde se mine største udfordringer og traumer i øjnene, og hun har støttet mig og passet på mig hele vejen.

Mit forløb stod til at slutte i december 2016, men jeg er slet ikke parat til at stoppe min rejse. Jeg vil lære mere og jeg glæder mig mere end nogensinde til at fortsætte rejse på Mentoruddannelsen sammen med Rikke igen i 2017.


Marie Louise

Om Grundforløb i selvværd

 

 Rikke, dit nærvær, din rummelighed, din indlevelse, din evne til at møde os, lige præcis der hvor vi er – kærligt og præcist. Det er for mig endnu mere ubetaleligt end alt andet.
Man kan sagtens booke konsultationer og workshops mange andre steder – der er tonsvis! Men du; du formår at være tilstede på en helt anden måde. Så man helt glemmer at det er dit arbejde. DU er ubetalelig! Havde jeg alverdens penge betalte jeg gladelig endnu mere. Du deler dig selv på en måde, som jeg aldrig har oplevet før. Så ærligt og tydeligt! Man mærker dig! Man ved du er der. Man ved man aldrig bliver svigtet. Man ved bare, at der sidder en i den anden ende, og kun vil en det bedste.

Og, sorry to say, det får man ikke mange andre steder!

Jeg er så taknemmelig for dig, Rikke. Uden dig, havde jeg stadig forsøgt at kæmpe mig igennem et liv der slet ikke passer til mig. Jeg havde stadig troet, at hvis jeg knokler længe nok. Og hårdt nok, så ventede lykken lige omme på den anden side. Og hvis lykken ikke var der, så kunne det kun være fordi jeg ikke havde knoklet hårdt nok.

Nu ved jeg, at det er det modsatte der gør sig gældende.

Nu ved jeg, at kæmpe og knokle. Pres og svigt. Er lige præcis det, der kan holde mig fast i et liv, der aldrig vil gøre mig lykkelig. Og at kærlighed, omsorg og ro til mig, er det der skaber lykken. Så behøver vi ikke så meget andet, vel?

Selvom jeg stadig øver mig.

Og selvom jeg endnu ikke er klar til at slippe dig.

Så ved jeg bare at jeg er på rette vej. Og lige præcis der hvor jeg skal være. Og når jeg oplever smerte. Når jeg synes det hele er svært. Så skal jeg ikke længere flygte – i knokle, kæmpe, pres. For nu kan jeg rumme det. Nu tør jeg rumme det. Og mærke hvad der er på spil.

Mine brikker begynder at falde på plads. Det har taget tid, men jeg ved at alt er godt.

Tak for dig, din pokkers fantastiske kvinde


Katrine Rankenberg Frey

Om grundforløb i selvværd

Der er virkelig mange dejlige ting ved Rikke(!), men hvis jeg skal hive to ting frem, så er det hendes store rummelighed og hendes evne til at stille lige de rigtige spørgsmål!

Uanset hvor mange gange du kommer med det samme problem i forskellige udgaver, så er det bare HELT OK og mega-blæret, at du gør det!

Uanset hvor dum og træls du synes din situation er, så formår Rikke at få dig ned på jorden til dig selv og vise dig, hvorfor du står der (igen) og hvordan du kommer videre derfra.

Det er ret vildt. Ja, det er så.

I mit forløb hos Rikke, har jeg lært mange ting og haft flere Aha-oplevelser!

Jeg vil sige, at jeg stadig ind i mellem gør de samme ting, som jeg altid har gjort – men forskellen er, at nu gør jeg det bevidst.

Jeg kender konsekvensen af mine handlinger og dem må jeg vælge at tage med. Uanset om det er godt eller skidt.

Og dét gør en kæmpe forskel i mit liv – at jeg VED, jeg har et valg. Hver gang!

 


Helene Hagemann

Om Grundforløb i selvværd

 

Mit forhold til min kæreste var virkeligt dårligt, da jeg startede hos Rikke. Vi skændtes meget, jeg synes, han var frastødende på flere planer, og jeg drømte om et liv alene, hvor jeg kunne realisere mig selv, møde drømmemanden og gøre alt det, som mit forhold satte en stopper for.

 Jeg kunne ikke se, at det var mig selv, der spændte ben for alle mine drømme – før jeg startede på grundforløbet. Lidt efter lidt gik det op for mig, at jeg selv satte begrænsninger for mig selv – ikke min kæreste eller mit forhold.

Jeg begyndte at lægge mærke til, at jeg ikke kunne unde mig selv de gode og mest simple ting: dejlig mad, tid til at tisse (og i det hele taget bare være alene på toilettet uden at tillade at tre børn hang mig om benene imens), vand i stedet for bunker af kaffe – og søvn i stedet for serier.

Og jeg begyndte også at lægge mærke til, at jeg heller ikke kunne unde mig selv det gode, når det kom til relationen til min omverden og til mig selv: jeg talte grimt om og til mig selv, tog aldrig imod komplimenter (eller troede i hvert fald ikke på dem), fokuserede ofte på noget negativt ved andre mennesker og lod mig irritere over det, og i mit forhold til min kæreste havde jeg konstant travlt med, hvad han burde eller kunne gøre for mig – og at han aldrig gjorde nok for mig.

Sådan så min hverdag og mit tankemønster ud – lige indtil jeg sammen med Rikke fik optrevlet, at mit liv – og følelsen af at have et dejligt liv, der indeholder alt det, jeg gerne vil have – ikke handler om, hvordan andre mennesker behandler mig, men om hvordan jeg behandler mig selv!

At jeg skal turde mærke, hvor mine grænser går. At jeg skal turde sige fra og til, når jeg mærker et nej eller et ja trænge sig på – uanset hvad andre mennesker mener, eller hvor deres grænser går. Så længe jeg respekterer mig selv og andre mennesker er jeg godt på vej.

Jeg skal turde se fortiden i øjnene, turde acceptere den, og også turde begynde at behandle mig selv sødt – selvom jeg har en erindring om at fortiden ikke har været god ved mig. Jeg skal turde ændre min indstilling til mig selv – turde synes at jeg er god nok, selvom jeg er anderledes end andre og selvom jeg ikke altid gider at være sammen med mine børn eller min mand. Jeg skal turde begynde at give mig selv egentid – tro på at jeg er det værd, uanset om jeg før har tænkt anderledes.

Når jeg begynder at behandle mig selv med respekt, begynder jeg også i det små at behandle menneskene i min verden på samme måde: jeg begynder at tænke at min kæreste slet ikke er så ringe endda, fordi jeg værdsætter mig selv. Jeg begynder at være tålmodig med mine børn, fordi jeg tilgiver mig selv. Jeg begynder at se mine venner med kærlighed, fordi jeg giver mig selv, hvad jeg fysisk og mentalt har brug for.

Rikkes forløb lærer mig den slags ting – og jeg kunne blive ved med at remse op. Jeg kunne blive ved og ved med at følge hende, for hun er Guds gave til kvinden – altså udover manden.

Hvis det ikke var for Rikke, er jeg sikker på, at jeg var på vej væk fra mit forhold til min kæreste nu. Og det skal da også ærligt siges, at jeg flere gange undervejs i Rikkes forløb har været på vej væk fra ham. Men til forskel fra før har jeg kunnet skrive inde i gruppen og har dermed fået vendt situationen og følelserne, og har fået redskaber til, hvordan vi skulle komme videre.

Min helt klare motivation for at melde mig var mit halvdøde forhold til min kæreste. Men udover at få kigget på den del, har jeg fået kigget på alle de øvrige temaer, der rører sig i mit liv. For det har vist sig at det hele hænger sammen for mig: ved at se på hvad jeg har brug for og handle på det, er jeg blevet meget gladere for at være i verden. Ikke blot er min kæreste og jeg kommet tættere på hinanden og har fået et mere ærligt forhold. Forholdet til mine børn er blevet langt mere kærligt – de har fået en autentisk mor, som de trygt kan læne sig op ad – og jeg mærker så tydeligt effekten af min ændrede opførsel hos dem. Før havde jeg en stor dreng, der ikke gad nusse og kramme med mig – i det hele taget kunne jeg ikke rigtigt mærke ham. Fordi jeg har fået kontakt til mig selv nu, har jeg også fået ham tilbage – han putter sig ind til mig og tør vise sine grænser i langt højere grad. Og det gør mg så stolt, for jeg vil jo gerne have nogle børn, der vokser op og kan mærke deres sunde og naturlige grænser. Og det er de ved at lære nu. Fordi jeg er ved at lære det. Og fordi jeg efterhånden tør være mig uden at dømme mig, ser jeg, at der automatisk bliver mere plads til dem.

Måske blev det lidt langhåret her til sidst, men bottom line er: tag det forløb! Det redder forholdet til dig selv, din mand, dine børn, din familie i øvrigt og dine venner. Intet mindre. Det burde hedde: du redder selv dit liv

Og nu tænker du måske: jaja, der findes masser af den slags selvudviklingsudbud. Hvorfor skulle det her være noget særligt? Og det tænkte jeg også selv, før jeg startede. Men her er forskellen:

Rikke kører et online-forløb, hvor man stort set altid kan få kontakt med hende. Ofte, når jeg har en udfordring, har jeg brug for råd og sparring ret hurtigt. Og det får jeg inde i gruppen. Jeg skal ikke vente en uge på en terapeut, hvor jeg så ikke kan huske helt, hvad problematikken var, når jeg endelig kommer derhen. Og hvad der er helt fantastisk – og nærmest umuligt – er at Rikke læser mig og de andre kvinder helt spot on, på trods af at det primært foregår i et online-forum. Rikke kan tale til og med kvinder på en måde, jeg aldrig har oplevet før. Hun går lige i hjertet på dig.


Heidi Korngaard

Om Grundforløb i selvværd

 

At starte på Grundforløb i selvværd er den bedste beslutning jeg har taget og den bedste investering jeg nogensinde har gjort.

Jeg har haft det skidt i mange år og har ikke rigtigt kunne få bugt med det.

Jeg var aldrig glad, og var meget ked af det. Jeg ville bare være alene og mig selv, for så skulle jeg ikke forholde mig til, at folk skulle kunne lide mig. Jeg lukkede mig inde og lukkede meget sjældent andre ind, for så var jeg sikker på ikke at blive svigtet igen.

Jeg endte dog med at lukke min kære mand ind, men efter vi fik børn er alle de gemte følelser poppet op med raketfart. Jeg blev mere trist og slog mig selv konstant oven i hovedet, fordi jeg var en dårlig mor og var i gang med, at svigte mine børn bigtime. Jeg altid var sur og trist, og har flere gange sagt til min mand, at nu måtte vi altså gå fra hinanden, for han og børnene, var meget bedre tjent uden mig.

Der var ingen glæde i mit liv og hver dag var en kamp at komme igennem.

Jeg har tit tænkt det kan da ikke være rigtigt at livet skal være så hårdt og trist, men jeg har ikke kunne se vejen ud og har derfor troet den ikke var der.

Men det er den! Jeg vidste det bare ikke.

Det ved jeg nu. Det ER muligt at ændre.

Jeg er så taknemmelig for Rikke og det her forløb. Fordi nu, efter næsten at være igennem grunduddannelsen hos Rikke, mærker jeg, at der er noget mentalt der har ændret sig for mig. Jeg har flere gode dage end jeg har haft. Flere dage hvor jeg er glad. Hvor jeg mærker overskud.

 Jeg er ved at forstå, at når andre mennesker ikke er søde ved mig, så handler det om dem, og ikke om mig, og det hjælper mig meget.

Rikkes måde at skrive på talte til mig og jeg følte, at her var en der forstod mig, det havde jeg aldrig prøvet før.

Jeg var enormt skeptisk inden jeg meldte mig til forløbet, da jeg synes det var mange penge og fordi det bestod af en stor gruppe kvinder jeg skulle forholde mig til. Men den tillid og tryghed jeg har oplevet i gruppen er helt fantastisk og jeg er meget imponeret over hvor hurtigt jeg følte jeg kendte de andre og hvor meget de hjælper mig. Gruppen på facebook har reddet mig mange gange, det er så dejligt at når jeg føler lokummet brænder, så kan jeg skrive der inde, og hurtigt er der nogen, enten Rikke eller en af de andre der kommer med hjælpende ord.

Jeg er så glad for at jeg har valgt at investere i mig selv og mit liv. Nu er det min tur til at leve og være glad.

 


 

Ragna Aamand

Om Grundforløb i selvværd

Jeg plejer at være god med ord, men når jeg vil beskrive hvad dette forløb har betydet for mig føler jeg mig pludselig ordfattig.

Jeg mærker en tillid til livet som aldrig før. Jeg har været vant til at tro, at intet kom til mig med mindre jeg kæmpede for vildt for at det skulle lykkes. Jeg har altid følt mig for meget, forkert og ihvertfald ikke alt det gode værd.

Jeg har arbejdet rigtig meget med mig selv, gennem terapi, buddhistisk praktisering og som skuespiller, men noget indeni blev ved med at tro at jeg lige skal laves om før jeg fortjener eller kan opnå det smukke liv.

Jeg har fået en overbevisning inde i kernen af mig, jeg vil efterleve, som jeg før skiftevis hånede og idealiserede:

Det er meningen jeg er lykkelig. Men for at mit liv er lykkeligt, kræver det jeg tager hele mig og min krop alvorligt. Og jeg må lytte og være tålmodighed som når et lille barn kommer til verden. For jeg har vænnet mig til at lukke ørerne for mig og være der for alle omkring mig først og forsøge at leve op til at være perfekt, med den effekt at jeg hadede mig selv og jeg hadede til tider også mit liv og alle dem jeg elsker.Fordi jeg var min egen slavepisker og ikke nærede mig selv eller nød noget.

Dette forløb har kickstartet mit liv på ny hvor jeg forventer det bedste og mere og mere til.

Jeg er gået fra at være Ragna der kæmper, til Ragna der hengiver sig til mit liv.

Jeg er intet mindre end dybt taknemlig.


Pernille Wulff

Om Grundforløb i selvværd

Rikke dumpede pludselig ind på min skærm!

Jeg følte straks, at her var en, der havde erfaret på egen krop, og det var det, jeg gik efter!

Jeg var helt i bund energimæssigt.

Jeg er enlig mor til to – bl.a en søn med ADHD og opmærksomhedsforstyrrelse og en pige med mén efter at være søster til et bror med særlige behov.

Jeg handlede og overlevede via mit forsvar og en slags ideal-mor-rolle.

Jeg har arbejdet og uddannet mig indenfor selvudvikling i mange år, men aldrig set, – før nu, at jeg sled mig ned for at leve op til et ideal.

Jeg var så heldig, at jeg kom ind i Rikkes univers af kærlig kompetent omsorg, der var med til at smelte mine mure og sløret jeg havde skabt for mig selv opløstes…

Det ærlige og kærlige rum som Rikke skaber rammerne for, og som resten af gruppen er med til ærligt at skabe fundamentet for, gør at facade, roller og forsvar roligt kan smelte og frem kan egenkærligheden og power’en fra hjertet genfindes!

Det er det mest omfattende (holistisk set) og kærlige dybdegående forløb, jeg længe har været med til!

Mine bedste anbefalinger gives hermed!


Mentoruddannelsen


Mette Pedersen

Om Mentoruddannelsen

Ulig mig – blir dette ind til benet og specifikt; det har jeg bl.a. fået med mig fra Rikkes grund- og mentoruddannelse.

Jeg genkender nu mig selv, mine værdier og det at være i integritet med mig selv og de mennesker jeg omgås.

Jeg ved hvor jeg vil hen, nyder processen og har mig selv og min krop med mig, som guide.

Rikke har vist mig et rum smækfyldt med ubetinget kærlighed.

Hun har rummet hele mig når jeg har skreget i sorg, afmagt og vrede.

Altid er jeg blevet mødt med kærlighed, så jeg har fundet tillid i også at leve ude i virkeligheden som hele mig og ikke kun den lyse, lette, lækre, rummelige, pæn pige model.

Vi har sparret, grinet og grædt lag for lag af ind til det der er kernen af mig.

Ikke altid sjovt at kigge indad, men det HELE værd.

 


Ragna Aamand

Om Mentoruddannelsen

 

Kære Rikke,

Du har betydet og betyder stadigvæk virkelig meget for mig.

Din evne til at favne det hele menneske og være hundrede procent dig, inspirerer mig og opmuntrer mig virkelig meget.

Jeg har følt mig som en helt særlig blomst, du har vist mig at jeg skulle vande og pleje og jeg føler jeg tager det ansvar mere end nogensinde nu, og ser med forundring på hvordan blomstens blade folder sig ud, når jeg nærer den -eller visner, når jeg glemmer den. Og jeg ved ikke hvad blomsten skal endnu, udover at jeg ved, den er unik. og det har du blandt andet lært mig.

Jeg troede at jeg ville lære rigtig meget teori og at mit hoved ville være fyldt med information og bevidsthed om menneskets udvikling på nuværende tidspunkt. Jeg troede jeg ville vide præcis, hvordan jeg skulle starte et forløb op, som kunne resultere i en succes, der svarer til din succes i dit liv. Jeg har troet, jeg skulle nå et bestemt sted hen med disse forløb. Det er jeg ikke. Og jeg tror måske ikke det var meningen.

Til gengæld har jeg lært at stole på intuition og min indre stemme. Jeg har lært at når jeg står overfor et andet menneske og vedkommende har brug for min hjælp, så mærker jeg meget kraftigt hvad jeg kan gøre for at støtte vedkommende i at gå et skridt tættere på det enkle og kærlige. Og at jeg kun skal og kan hjælpe, når jeg tager udgangspunkt i mig.

Og jeg har forstået at der ikke er noget der er kompliceret, som udgangspunkt, men at alt i virkeligheden er meget enkelt, når det foregår nede i kroppen og med respekt for kroppen. Jeg har lært at det vigtigste er, at jeg trækker vejret helt ned i maven. Så ved jeg godt hvad der sandhed for mig, og hvordan jeg kan gå frem.

Jeg ville i mit stille sind ønske jeg kunne fremvise et bevis på denne rejse, der har været langt vigtigere end da jeg bosatte mig alene i Afrika eller rejste i USA og Japan, men jeg ved også godt at jeg er brændemærket af et smukt menneske.

 Mærket vil altid minde mig om at der er et sted, jeg kan komme hjem til, og det er hjem til mig

Tusind tak!


1:1 Sessioner


Camilla VergaraCamilla Vergara

Om 1:1 sessioner

Jeg har haft samtaler med Rikke i godt og vel 6 måneder.

Rikke har haft den største positive betydning for mig nogensinde i mit liv. Rikke er ekkoet af min sjæls stemme, som taler dybt inde fra mit inderste. Når jeg er ude af stand til at lytte. Så gør Rikke.
Rikke er en enestående coach!
Hun ved ikke ‘bedre’ end mig. Hun gør sig ikke ‘bedre’ end mig. Jeg føler mig aldrig forkert, sammen med Rikke. Hun har evnen, empatien og rummeligheden til at møde mig lige der hvor jeg er. Lige der hvor min sjæl græder. Der hvor jeg lider. Og så hjælper hun mig på smukkeste og mest jordnære vis, til at sætte min sjæl fri. Hun har vist mig vejen til hvordan jeg lever mit liv ud fra mit højere formål i livet.

For 6 måneder siden var jeg så voldsomt stresset, over alt det, jeg følte, jeg skulle leve op til. Jeg gjorde mig selv så lille, talte grimt til mig selv, behandlede mig selv så dårligt – at ikke kun jeg, men hele min familie, og ikke mindst min lille datter, led voldsomt under det. Jeg havde meget lidt ægte kærlighed til mig selv. Og kunne meget lidt ubetinget kærlighed give. Jeg led så frygteligt indeni.
Når jeg ser bare et halvt år tilbage, kan jeg næsten ikke tro den forandring der er sket. Jeg føler, at jeg har fået mit liv igen. Jeg har selvfølgelig lettere og sværere perioder – det er jo sådan det skal være. Men alt i alt, elsker, elsker elsker(!) jeg mit liv, og alle de muligheder jeg har, i kraft af at det er MIT liv. Jeg mærker kærligheden til alt omkring mig, og til tider føles min krop for lille til al det liv og kærlighed der bruser i mig. Det hele er kommet inde fra mig selv. Men jeg kunne ikke have gjort det alene.
Jeg vil til evig tid være taknemmelig for at have arbejdet med Rikke. Hun ikke er ikke bare en fantastisk inspirerende, modig og kærlig kvinde. Hun er også super dygtig på sit felt.
Det kan derfor ikke være nogen overraskelse, at jeg giver Rikke mine varmeste anbefalinger.